Nieuws 18 mei 2024

  • Inschrijven voor het komend seizoen kan van 1 juni 2024 tot en met 15 augustus 2024. Schutters moeten dit zelf doen via https://mijn.handboogsport.nl. Vergeet niet bij je instellingen een boogsoort aan te vinken!

  • Als schutters het seizoen moeten samen reizen dan dit graag per mail aan melden aan indoor.102@rayon1.nl of 1pijl.102@rayon1.nl en ws@hbsa.nl voor 31 augustus. We houden hier dan in de planning rekening mee. We doen dit dus niet automatisch voor families.

  • Als je een minder valide schutter bent waar we op een locatie rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld alleen op één baan, dan dit ook graag voor 31 augustus aan ons per mail melden bij indoor.102@rayon1.nl of 1pijl.102@rayon1.nl en ws@hbsa.nl.

  • De lijsten (schutters, lokaties en restricties) staan op onderaan deze pagina nadat de planning gemaakt is.

  • Vergeet je niet af te melden en op te geven voor voor/naschieten bij ws@hbsa.nl

Vragen, wijzigingen, voor/naschieten:
mail ws@hbsa.nl

Veelgestelde vragen: kijk hier

Informatie over regio wedstrijden, rayon en bonds kampioenschappen door en voor de leden van de HBS Almere.

 De bondscompetitie bestaat uit drie fasen:

  1. Regiocompetitie. Tijdens de regiocompetitie worden er 7 wedstrijden georganiseerd door meerdere verenigingen. HBSA organiseert er ook 1. De wedstrijden zijn op 18 meter of op 25 meter (één pijl) en zijn verdeeld in een aantal klassen, je schiet dus ‘tegen’ mensen op jouw eigen niveau. De wedstrijden vinden plaats in onze regio (Almere, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Wageningen en Zeist).

  2. Rayonkampioenschap. De beste sporters van de regiocompetitie worden uitgenodigd om mee te doen aan dit kampioenschap. Het rayonkampioenschap is een eendaagse wedstrijd waarin (wederom op hetzelfde niveau) tegen elkaar geschoten wordt om te bepalen wie de winnaar is. Onze RK's worden geschoten boven de grote rivieren in de maand februari voor 18m en  in maart/april voor de 25m1p.

  3. Bondskampioenschap. Het bondskampioenschap is de grote finale van de NHB indoor competitie. Het verloop van dit kampioenschap is hetzelfde als voor het rayonkampioenschap. Deze wedstrijden zijn door het hele land maar voornamelijk onder de rivieren in de maand maart voor 18m en  in april/mei voor de 25m1p.

Je kan je inschrijven voor de Indoor (18 meter) en/of 25 meter 1 pijl bondscompetitie. Alle leeftijden doen mee. De Indoor (18 meter) competitie wordt geschoten van september tot en met december. 25 meter 1 pijl begint wat later en loopt door tot begin volgende jaar. We schieten op zondag. Op een aantal zaterdagen zijn er inhaalmomenten.

   test

Wij maken op deze website gebruik van cookies.